Monday, August 15, 2011

Dabas koncertzāle viesojas Mērsragā

Sestdien, 13. Augustā, Mērsraga pludmalē viesojās muzikālais projekts Dabas koncertzāle. Šī pasākuma tēma bija veltīta Pūšļu fukam jeb Fucus Vesiculosus, jeb vienkārši jūras aļģēm, salātiem jeb jūras sū*iem, kā tos sauc vietējie.


Pasākums norisinājās visai atbilstošā, bet netradicionālā vietā - kāpās pie jūras. Apmeklētajiem tika atvēlētas lielas autostāvietas, par ko vietējie sākotnēji šaubījās vai tiešām tik daudz cilvēku ieradīsies, bet ieradās... Un vietas pietika visiem.

Šķiet, padomāts bija par visu. Pēc automašīnu novietošanas bija jādodas skaistā pastaigā gar Mērsraga bāku, lai dotos uz vairāku simtu metru attālo notikuma vietu. Simtiem pozitīvi lādētu cilvēku dodas prom no apdzīvotas vietas, lai baudītu mākslu, kultūru un uzzinātu ko jaunu par zemi, uz kuras mēs dzīvojam. Bija daudz dažādu informatīvu stendu un atrakcijas bērniem.

Kad rietēja Saule (šo skatu baudīja daudzi), sākās vakara galvenā daļa - koncerts. Skatuve bija novietota ielokveida pakalna piekājē, un skatītāji varēja atlaisties uz saviem līdzi paņemtajiem sēžamajiem – gluži kā senās Grieķijas teātros.

bildes šeit.


No comments:

Post a Comment